Stempels

Stempels worden gebruikt als er van een product zoals munten, penningen, insignes, aandenken en anderen metalen en plastiek objecten. Met een stempoel kunnen tot 10.000 producten gemaakt worden, en soms wel meer.
Stempels kunnen gemaakt worden met behulp van een computergestuurde machine, of met de hand gesneden worden. De graveur van ArtimesEngraving is een ervaren staalsnijder, die het vak nog op de oude manier geleerd heeft en werkt dus voornamelijk met de hand. Met het behulp van stekers steekt hij een afbeelding in een staal. ArtimesEngraving maakt meestal gebruik van een combinatie van machine technieken voor de rand en de teksten, zodat deze perfect van vorm zijn. De afbeelding worden vaak met de hand gestoken zodat deze een grotere uitstraling hebben.
Alle stempels worden gegraveerd en gehard bij ArtimesEngraving zelf, zodat wij altijd een vaste kwaliteit kunnen waarborgen. Het persen van de producten besteden wij uit, zodat wij ook daarin een goede kwaliteit prijs verhouden kunnen garanderen. Stempels blijven normaal in bezit van ArtimesEngraving, maar tegen een meer prijs kunnen we ook stempels maken die in uw bezit over gaan. Wilt u hierover meer weten, klikt u hier. Wij kunnen stempels maken die door alle grote perserijen in Nederland gebruikt kunnen worden.
Heeft u ideeën voor een product, zit uw te denken aan drankmuntjes voor uw evenement, een erepenning voor uw medewerkers? Misschien zit u aan een grote hoeveelheid van een product te denken maar is gieten te duur? Neemt uw eens contact met ons op, dan kunnen wij u misschien helpen u ideeën op een betaalbare manier uit te werken.
Kijkt u hier om mogelijke producten te zien die gemaakt zijn voor de muziek band Rapalje en hoe dat in zijn werk ging. De door hun gewenste muntjes zijn gemaakt met behulp van de stempels die u hiernaast ziet. De stempels zijn compleet met de hand gestoken, om zo een door de klant gewenste oude uiterlijk te verkrijgen.