Uitleg

Uitleg verschillende termen, namen en uitdrukkingen.

Het spreekt voor zich dat er verschillende uitdrukking voorkomen op de site die u niet zult kennen, om u een beetje op weg te helpen zal ArtimesEngraving proberen het een en ander uit te leggen


Afwerking
Glanzend Materiaal dat glanzend is gepolijst, de oppervlakte is met borstels afgewerkt totdat het oppervlakte helemaal glad is, te verglijken met de eigenschappen van een raam. Door het polijsten word de oppervlakte ook harder. Tevens zal water minder grip hebben, en heeft u minder last van droogvlekken.
Mat Bij een matte oppervlakte is deze gezandstraald, hierdoor word de weerspiegeling geproken, en word de plaat beter leesbaar.
Geborsteld Bij deze oppervlakte bewerking word de oppervlakte van de plaat met een harde borstel voorzien van een fijne struktuur van horizontaal lopende lijntjes. Hierdoor krijgt men de stevigheid van hoogglans en de lichtbreking van een matte plaat, waardoor de teksten beter leesbaar worden.
Satijn Satijn is de tussen stap van mat en glanzend, net als geborsteld geeft hij de voordelen van beiden.
Struktuur Bij struktuur afwerking heeft de oppervlakte van het materiaal een struktuur in de vorm van bobbeltjes. Hierdoor wint de plaatoppervlakte aan sterkte en word hij bestandig tegen krassen. Tevens zijn vuil en vingerafdrukken moeilijker te zien. Struktuur is mat.

Naar boven


Materialen
ABS  
Melamine  
Messing Metaal gemaakt uit een legering van koper, zink en nikkel. Grote hardheid en krasbestendig, als gepolijst het uiterlijk van goud met een hoge spijgelfactor. kan moeilijk gebogen worden, en heeft de neiging dan te breken.
Aluminium  
PVC  
Acryl  
PMMA  
Perspex Hard materiaal met uitstekende eigenschappen in opzicht van kleurkeuzes, brandvertragend en makkelijk te buigen. Prima materiaal voor doorzichtige platen. Materiaal is erg goed tot redelijk lichtdoorlatend, en gemiddeld hitte bestendig.