Het orginele stuk van de klant, de opdracht was het zo precies mogelijk namaken met behulp van de zelfde materialen.

Het stuk zelf was van messing met het beslag van rood koper.

Om te beginnen wordt het basis materiaal wat later de schaal zal gaan worden uitgezaagd.
Daarnaar word de plaat uigegloeid, hierdoor verdwijnen de spanningen in het materiaal en word het materiaal zachter.
Hiernaar begint het smeden, met behulp van een hamer en staak word de plaat uitgetrokken waardoor het zijn holle vorm krijgt. Door elke klap met de hammer word het materiaal iets dunner, het overtollige materiaal gaat dan naar de zijkant van het slagvlak. Omdat men de rand van plaat niet smeed, buigd de plaat zich dus naar de vorm die de smit wenst te hebben. Tussen het uittrekken door word de plaat weer regelmatig uitgegloeid zodat er zich in het materiaal niet teveel spanning opbouwen, deze spanningen kunnen ervoor zorgen dat het materiaal scheeurt tijdens smeden. Zou dit gebeuren moet de smit weer van begin af aan met een nieuwe plaat beginnen.
Het is belangerijk om bij het smeden om de dikte van het materiaal in het oog te houden, zodat de plaat overal even dikt blijft terwijl men aan het smeden is, dit word op het oog gedaan. Ook word de bolling en/of holling op het oog gedaan.
Naar het uitrekken van de plaat wordt deze geplaneerd, dit is het hammeren met een platte hammer, dit gebeurt met beduidend minder kracht als het uittrekken, en moet in ieder geval met een grote regelmaat gedaan worden. Hierdoor wordt de schaal egaal van vorm, en krijgt het oppervlakte het zogenaamde hammerslag effect.
Is de oppervlakte van zowel de onder als de boven kant van de plaat naar wens, word de rand omgeslagen.

Als dit is gedaan word het overtollige materiaal verwijdert, en de schaal klaar gemaakt voor het beslag. deze bestaat in dit geval uit 5 en 7 mm dikke roodkoperstaven die rond gezet moesten worden naar de gewenste maten zoals te zien bij het voorbeeld van de klant.

Deze werden deels vast geklingt op de schaal, maar de onder de hele rand werd ook een roodkoperstaf ingevouwen.

Als laatste werd de schaal gepolijst, en was deze klaar om door de klant gekeurd te worden.

De klant was in dit geval zeer tervrede.