Welke Gravure?
Men kan gravures onderverdelen in vier groepen. Deze vier groepen weerspiegelen de werkwijze die de graveur gebruikt om het gewenste resultaat te behalen. Het is voor u als klant zijnde handig om te weten welke deze zijn, daarom zal hier een korte uitleg gegeven worden. U weet wat er precies met uw opdrachten gedaan zal worden, en welke voordelen en nadelen iedere handeling heeft.

Freesgravure

Bij het frezen wordt er gebruik gemaakt van een machinale bewerking die het materiaal verspaant, bij deze werkwijze snijden "frezen", ook wel eensnijders genoemd, het materiaal weg. Deze manier van graveren word veelal gebruikt bij het "vlakwerk". Dit zijn alle objekten die plat zijn, zoals platen, badges en bewegwijzering. De gravure kan alleen in het platte vlak uitgevoerd worden. Maar er kan wel gewerkt worden met meerdere niveaus. Het is geschikt voor zo goed als elk materiaal, en heeft het voordeel dat ook hier het materiaal is weggehaald, hierdoor is het ongevoelig voor slijtage, ziet er exclusief en degelijk uit, en kan verder behandeld worden, zoals bijvoorbeeld inlakken, zodat de gravure de kleur krijgt die u wenst.

Diamantgravure

Bij een diamant gravure wordt inplaats van het materiaal te verwijderen, een lijn gekrast met een diamant. Hierdoor wordt het materiaal verplaatst om de gewensten lijnen te krijgen. In zacht metaal zoals tin, aluminium, zilver en goud geeft dit mooie glanzende lijnen. Het nadeel is dat het minder slijtvast is en alleen in metaal mogelijk is, het werkt echter sneller dan frezen en is dus een goedkopere manier om uw objekten te bewerken. (Dit zou kunnen gaan om machineplaten, nummeringsrondellen, reclamedoeleinden, enz.)

Lasergravure

ArtimesEngraving verzorgt geen lasergravure, maar voor het kompleet overzicht hoort het er wel bij. Bij een lasergravure wordt een laserstraal gebundeld op de oppervlakte van het te bewerken materiaal, hier "verbrand" het, en wordt er een afbeelding en/of tekst zichtbaar. Een lasergravure is redelijk slijtvast, en hoeft niet diep te zijn. Hierdoor vallen verdere behandelings mogelijkheden van de gravure weg. Deze werkwijze loont vooral de moeite bij erg grote aantallen. Ook kan hiermee glas bewerkt worden, op de oppervlakte of in het glas zelf.